Pilulka špehuje

15.11.2017
Citace:
https://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm584933.htm
Zdroj
Tabletka s přijímačem signálu a dalším příslušenstvím nahoře (foto Proteus Digital Health), dole uložení senzoru v tabletce v odpovídajícím poměru velikostí.

Tabletku, která na vás práskne, zdali jste ji užili správně a včas, schválila 13.listopadu americká Food and Drug Administration. Přípravek Abilify MyCite tvoří běžná léková tabletka se zanořeným senzorem. Ten vyšle informaci o užití tabletky do speciálního nevelkého přijímače v podobě masivní náplasti (angl. wearable patch). Z ní jdou dále do mobilu, tabletu či jiného obdobného zařízení. Přes webové rozhraní se k nim dostane i lékař nebo pečovatel. Celou soupravičku vidíme na obrázku nahoře (foto Proteus Digital Health). V dolní části je schematicky znázorněno uložení senzoru v tabletce v odpovídajícím poměru velikostí.

Chemická struktura aripiprazolu. Lék Abilify MyCite patří do skupiny antipsychotik s účinnou látkou aripiprazolem. Jeho chemickou strukturu vidíme na obrázku. Slouží k léčení nemocných s halucinacemi, bludy, poruchami chování, depresí a emocionálním oploštěním, jako jsou např. schizofrenie nebo bipolární porucha. Tabletku se senzorem vyvinuly dohromady společnosti Otsuka Pharmaceutical Co., Ltd. a Proteus Digital Health. „Záznamy o užití léků předepsaných při duševních poruchách mohou být pro některé pacienty užitečné,“ říká Dr. Mitchell Mathis, ředitel oddělení psychiatrických produktů FDA.

 
Odeslat komentář k článku "Pilulka špehuje "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Pilulka špehuje " e-mailem

Diskuse/Aktualizace